Екскурзија 2018.год.

План и програм извођења екскурзије
за школску 2017/18.годину

 

ПЛАН И ПРОГРАМ ИЗВОЂЕЊА ЕКСКУРЗИЈЕ ПЛАНИРАНЕ
ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018.ГОДИНУ

     У школској 2017/18 .години организоваће се једнодневни излет за ученике нижих и виших разреда, у зависности од заинтересованости ученика и одобрења родитеља,по Упутству за извођење екскурзија и Правилника о програму за остваривање екскурзије у првом и другом циклусу основног образовања и васпитања . На основу предлога одељењских старешина, Наставничко веће је на седници одржаној 31.8.2017.године, усвојило предлог да се екскурзија реализује на релацији Јошаничка Бања-Ниш .Са истим су упознати и чланови Савета родитеља на седници одржаној 3.10.2017.

    Савет родитеља је дао сагласност за План и програм за извођење екскурзије.

ПРЕДВИЂЕНИ ПЛАН ДЕСТИНАЦИЈА  за екскурзију у школској 2017/18. години

I, II, III, IV разред– планирана је једнодневна екскурзија на релацији Јошаничка Бања-Ниш.
V, VI, VII, VIII разред – планирана је дводневна екскурзија на релацији Јошаничка Бања- Гамзиград.

      Екскурзија ће се реализовати крајем маја, односно почетком јуна 2018. зависно од тога да ли ће и када да се стекну услови за реализацију исте, а детаљан програм дестинација ће бити саставни део овог документа и налазиће се у прилогу. Распоред надокнаде часова чија је намена промењена извођењем екскурзије ће бити истакнут на Огласној табли па ће сви ученици и наставници бити обавештени .

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 4 .РАЗРЕДА

I –IVразред , једнодневна екскурзија са ручком
Путни правац :
ЈОШАНИЧКА БАЊА – НИШ – ЈОШАНИЧКА БАЊА

Садржаји :
      Полазак из Јошаничке Бање у 6,00 h. Путује се преко Бруса. долазак у Ниш, обилазак Чегра, Тврђаве, Ћеле куле и Медијане. После обиласка одлазак за Нишку Бању, слободно време, ручак. Повратак у Ниш и слободно време до поласка. Одлазак за Крушевац, обилазак Лазаревог града са посетом цркви Лазарици. Повратак за Јошаничку Бању преко Бруса. Долазак у Јошаничку Бању у вечерњим сатима.

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 5. ДО 8.РАЗРЕДА

V-VIII разред, дводневна екскурзија са ноћењем
Путни правац:
ЈОШАНИЧКА БАЊА – ГАМЗИГРАД – ЈОШАНИЧКА БАЊА

Садржаји:

Први дан
      Полазак из Јошаничке Бање у 6 сати. Путује се преко Краљева и Крагујевца. У Крагујевцу обилазак музеја 21.октобар и Шумарица. Наставак пута преко Баточине и Пожаревца до Сребрног језера. Обилазак сребрног језера. Након обиласка и краћег одмора наставак пута према Голупцу-са панорамским разгледањем Голубачког града и даље према Донјем Милановцу и обилазак локалитета Лепенски Вир. Настављање пута до Доњег Милановца, смештај у хотел. Вечера.

Други дан
      Доручак. После доручка полазак према Кладову и обилазак ХЕ Ђердап. Наставак пута према Неготину и обилазак Музеја крајине. У оквиру музеја се налазе три објекта: Етнографски музеј, родна кућа Стевана Мокрањца и Музеј Хајдук Вељка. Ручак. Одлазак за Гамзиград и обилазак локалитета Феликс Ромулијана. Наставак пута преко Крушевца и Краљева уз успутна задржавања ради одмора. Долазак у Јошаничку Бању је планиран у вечерњим часовима до 22 сата.

 

Преузмите План и програм екскурзије за 2018.год.:

Календар

March 2020
M T W T F S S
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Архива